onsdag 13 maj 2015

Kladdkaka

Glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker. Den här är så god att om jag fick välja endast en kladdkaka att göra resten av livet så skulle det bli den här.

Recept och bild kommer från Nilla's kitchen


Recept:

  • 125 g smör eller kokosolja
  • 3 ägg
  • 1 dl kokossocker (eller mer om du föredrar sött)
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160°C, smörj en form, ca 20 cm i diameter och mjöla med antingen kokosflingor, mandelmjöl eller potatismjöl.
  2. Smält smöret eller kokosoljan. Var försiktig så att fettet inte blir för varmt utan bara precis smälter.
  3. Vispa ihop ägg och kokossocker.
  4. Tillsätt det smälta fettet lite i taget under vispning.
  5. Blanda i resten av ingredienserna och blanda väl till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i ca 15-18 minuter. Kakan ska “wobbla” i mitten och inte vara fast.
  8. Kladdkakan kan behöva svalna något mer än en vanlig kladdkaka innan den har fått önskad konsistens. Det är alltså OK att kakan först är nästan lite för rinnig eftersom att den stelnar efter en stund när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar