tisdag 12 maj 2015

Kladdkakemuffins

Så goda! Lätt att de tar slut alldeles för snabbt. Recept och bild kommer från en av mina favoritbloggar Glutenfria godsaker.




Glutenfria kladdkakemuffins (ca 15 st)
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl rismjöl
100 g smält smör
Fyllning:
100 g smör
4 msk strösocker
2 tsk rismjöl
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt i äggvispet.
3. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
4. Fördela smeten i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter.
5. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull.
6. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter.
7. Häll på fyllningen i fördjupningarna på muffinsarna direkt när de tagits ut ur ugnen. Låt svalna.
Förvara muffinsarna svalt. De går bra att frysa.
Värda att testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar