torsdag 14 maj 2015

Glutenfria kanelbullar

Som jag har saknat kanelbullar. Har letat recept ett tag nu och så hittade jag det här. Inga konstigheter i receptet, enkla att göra och det allra viktigaste, så goda att det är svårt att sluta äta. Degen kladdar ingenting och är lätt att kavla ut. Många bra egenskaper i ett recept. 

Receptet är taget från Pernillas glutenfria. Har gjort lite ändringar genom att välja bort det vita sockret och ersätta med rörsocker.





150gr smör
50gr jäst
2msk fiberhusk
5dl mjölk
1dl ljus sirap
1½dl kesella
½tsk salt
1dl strösocker
2 paket sempers glutenfria mjölmix 500gr styck

Fyllning:
smör
socker
kanel

Pensla med uppvispat ägg
strö på pärlsocker och flagad mandel

Gör så här:
Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmt.
Smula ner jästen rör om så jästen löses upp.
Tillsätt sedan fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter.
Efter 10 minuter tillsätter du resten av ingredienserna: Sirap-kesella-salt-socker-mjölmixen.
Arbeta i maskin i minst 10 minuter.
Låt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakduk.
När degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord (mjölat med glutenfritt mjölmix såklart).
Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smör, strö över socker och kanel.
Rulla ihop den och dela den i 20-24 bitar.
Lägg bitarna i bullformar som du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.
Gör samma sak med den andra degbiten.
Pensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsocker och flagad mandel.
Grädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen  i 10 minuter.
Sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar