- 3 dl vatten
- 1 dl mjölk
- 2 msk olja
- 1½ msk fiberhusk
- 2 msk sirap
- 1-2 morötter (två om de är små)
- 1 tsk salt
- 1 påse torrjäst (11 gram)
- 250 gram glutenfri mjölmix, ljus (5 dl)
- 150 gram glutenfri mjölmix, mörk (3 dl)
- 1 dl solrosfrön
- smör till formen
- glutenfria skorpsmulor/ströbröd
- Värm vatten, mjölk och olja till 42°C. (Vill du kan du använda vanlig jäst 25 gram, värm då till 37°C )
- Rör i fiberhusk och låt svälla ca 5 minuter.
- Blanda i sirap, de rivna morötterna och salt.
- Blanda samman mjölmixen, torrjästen och solrosfröna och häll sedan degspadet på.
- Arbeta degen väl förhand eller med elvisp och degkrokar.
- Smörj en brödform med smör och bröa med de glutenfria skorpsmulorna.
- Klicka i degen i formen och häll på lite vallmofrön. Täck med bakduk och låt jäsa 40 minuter.
- Grädda i 250°C ca 30 minuter. Jag använde en digital stektermometer för att veta när brödet var färdigt. När innertemperaturen på brödet ligger på 95-97° är det klart.
- Låt svalna innan du skär upp.
- Njut medan brödet ännu är varmt!
Ett tips är att skiva brödet innan man fryser det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar