lördag 30 maj 2015

Glutenfri formfranska

Enklare bröd att göra får man leta efter. Väldigt gott var det också. Tror det här brödet är perfekt att rosta. Fick skicka efter en ny brödrost så jag har inte hunnit testa än, men det känns som ett bröd som är till för att rostas. :)

Recept/bild är ifrån Glutenfria godsaker. Kan rekommendera den sidan, Där finns det många goda och enkla recept.

Hade i lite linfrön också (ca 1,5 dl). Det gör jag nästan i alla bröd som jag bakar.



Ljus formfranska
25 g jäst
400 g (4 dl) vatten
30 g (2 msk) olja
1 tsk salt
450 g (7,5 dl) ljus glutenfri mjölmix, tex Finax röda

1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Lös upp jästen i vattnet i en bunke.
3. Tillsätt övriga ingredienser.
4. Vispa degen kraftigt med elvisp (jag använder vanliga visparna, ej degkrokar, eftersom degen är så lös) i ca 5 minuter.
5. Häll smeten i en smord avlång bakform. 
6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar