Tårtbotten:
4 ägg
180 g socker
150 g potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
150 g potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
175 g rabarber
90 g socker
0,5 tsk vaniljsocker (använde ca 1 tsk vaniljpulver i stället)
300 g vispgrädde
100 g crème fraiche
1 l jordgubbar
100 g flagad mandel (uteslöt på grund av allergi)
90 g socker
0,5 tsk vaniljsocker (använde ca 1 tsk vaniljpulver i stället)
300 g vispgrädde
100 g crème fraiche
1 l jordgubbar
100 g flagad mandel (uteslöt på grund av allergi)
Gör så här:
Botten
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det tar ca 5-7 minuter.
- Vispa i potatismjöl och bakpulver.
- Häll smeten i en form, ca 20-22 cm och grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Låt svalna.
- Skala rabarbern och skiva den i 1 cm breda bitar.
- Lägg rabarber, socker och vaniljsocker i en kastrull och koka på låg värme tills rabarbern mjuknat.
- Mixa rabarbersmeten och sila den sedan.
- Dela tårtbotten i tre delar.
- Vispa grädden tillsammans med crème fraichen.
- Skiva hälften av jordgubbarna tunt och blanda dem med rabarberkompotten.
- Blanda jordgubbarna med hälften av grädden och fördela smeten på båda lagren.
- Täck tårtan med grädde och tryck fast flagad mandel kring kanterna.
- Lägg resterande jordgubbar på tårtan och spritsa eventuellt kanterna med grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar